recenze č.1
Název piva: Proovan
Stupňovitost: nealko
Alkohol: 0,5% vol.
Balení: degustační set, 5 x 330ml, sklo
Styl: nealko IPA, nefiltrované
Uvařeno v: Pivovar Proud, Plzeň
Popis (výrobce):
Osvěží tělo i ducha a z proudu chutí a vůní vám až naskočí husina, ale nehřešíte. Pro všechno, co se dnes chystáte podniknout, máte čistou mysl i tělo.
Složení:
pale ale slad, ovesné vločky, voda, chmely Citra, Sabro, Chinook, kvasnice
Barva:
světlá barva lučního medu
Hořkost:
40 IBU
Pěna:
zpočátku výrazná, později menší s drobnými bublinkami, rychle opadne
Vůně:
výraznější chmelová s citrusovými tóny a v závěru lehce sladová
Chuť, říz:
chuť hořčejší než je běžné, výraznější říz a citrusově-sladový dozvuk
Pár slov pod čarou:
Pivovar Proud je experimentální pivovar náležející k pivovaru Pilner Urquell, sídlí v budově bývalé elektrárny na soutoku řek Mže a Radbuzy. Jeho cílem je vařit zajímavá piva, která mají charakter a neustále zkouší něco nového, kombinuje své dlouholeté znalosti s nejmodernějšími technologiemi. Proč zrovna název Proud? Proud v sobě kombinuje VODU jako počátek života i každé várky piva. Probouzí chuť sladu, vůni chmele a dá-li Bůh štěstí, jednoho dne se stane dobrým pivem, ENERGII což je odkaz na budovu kde pivovar sídlí a HRDOST která pivovar nutí hledat a zkoušet zajímavé pivní trendy….
psali jsme také
hodnocení od Krizovatkachuti.cz
Spaghetti carbonara podle originálního receptu s originálními italskými ingrediencemi jsou naprosto famózní. Jak jsou jednoduché a rychlé na přípravu tak jsou skvělé chuťově. Žádný “český hybrid” se smetanou nebo česnekem, to není prostě ono … Vytvořte si doma dokonalý originál. Když si je dáte kdekoli v Itálii například v Římě, v Bologni nebo v Janově, budou dle našeho originálního receptu chutnat vždy stejně dobře 🙂
hodnocení od Krizovatkachuti.cz
Chuť je výraznější chmelová než mají jiná nealka, na první dobrou se tedy chuťově více vymyká průměru. Jsou ale cítit i mírně kyselejší tóny citrusů nebo limetky v kombinaci s vyšší hořkostí to vůbec není nepříjemné. Mírná sladová chuť se dostaví až v závěru jako mírný ocásek chuti. Říz je příjemně vysoký, pitelnost přijatelná. Jedno z mála piv u kterého si po obědě lze dát ještě jedno.