Veselé a hravé velikonoční tvoření s Mlékárnou Valašské Meziříčí

2 min. čtení

Ať už zastáváme tradiční oslavu Velikonoc se všemi tradicemi a zvyky nebo bujarou oslavu, měly by nás tyto svátky hlavně bavit. Oslavujeme přece vzkříšení, radost, nový život, probouzející se přírodu. Dokonce i takový tradiční výrobce, jakým je Mlékárna Valašské Meziříčí, opustila pro tentokráte svoje tradiční recepty a přináší svým spotřebitelům radost a kreativitu, kterou lze uplatnit v kuchyni s dětmi nebo pro ně. Velikonoční Cake pops – dortová lízátka nezní sice příliš valašsky, ale jsou vyrobena z těch nejkvalitnějších produktů z Valašska. Připomínají radost, život a báječně chutnají. Prožijte společně s mlékárnou veselé a hravé Velikonoce.

 

Velikonoční CAKE POPS – dortová lízátka jsou velmi oblíbené na různých oslavách a dokonale ozdobí váš velikonoční stůl

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: 60 min.

Počet porcí: 7

 

INGREDIENCE

 

NA TĚSTO

  • polohrubá mouka 1/2 hrnku
  • cukr 1/4 hrnku
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • Čerstvé mléko z Valašska 1/4 hrnku
  • kousek rozpuštěného másla
  • malé vejce 1
  • špetka soli

NA KRÉM

  • Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 1 ks
  • Bílý jogurt z Valašska bifido 2 lžíce
  • třtinový cukr na doslazení

NA ZDOBENÍ

  • čokoláda
  • dortové zdobení

Příprava

Nejprve rozmícháme vejce s cukrem, přidáme mléko, máslo a poté směs mouky, kypřící prášek a špetku soli. Vymícháme v těsto, které nalijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut. Korpus následně nastrouháme nebo rozdrobíme. Vyšleháme smetanu do konzistence šlehačky, přidáme jogurt a dosladíme cukrem dle potřeby. Smícháme krém s rozdrobeným těstem                  a vytvarujeme vajíčka. Ty poté dáme na 30 minut do mrazáku. Špejle namočíme do roztopené čokolády, zapíchneme do vajíček (aby byly přibližně v polovině), obalíme v čokoládě a posypeme zdobením.

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora