Máj s domácími polomáčenými sušenkami

3 min. čtení

Máj je odjakživa oslavou lásky. A jak lépe oslavit lásku než obdařením milované osoby dárkem, který je skutečně od srdce? A jaký dárek je více od srdce než něco, co jste vlastnoručně vyrobili? Domácí polomáčené sušenky jsou tím ideálním dárkem pro vámi milovanou osobu. Jejich těsto je křehké a zároveň sladké, stejně tak jako je láska samotná. Čerstvé domácí polomáčené sušenky zaručeně potěší všechny vaše milované. Milují je totiž děti i dospělí. A jsou také ideálním zákuskem na pikniku pod rozkvetlou třešní.

Nesnesitelná křehkost bytí

Jestli je u pečení křehkého pečiva něco opravdu důležité, tak to je právě křehkost samotného těsta. A právě proto Babiččina volba nabízí ve svém rozsáhlém moučném portfoliu právě speciální mouku na křehká těsta. Tato mouka je jako šitá na míru těstům, která mají držet při vyvalování svůj tvar. Těsta z této mouky tedy skvěle drží strukturu, nelepí se a ani se netrhají. Díky těmto vlastnostem je mouka ideální na přípravu těst určených k vykrajování, příkladem tedy pro linecké cukroví či čajové pečivo. Nešlápnete s ní vedle ani při slaném pečení jako jsou slané koláče, quiche nebo sýrové tyčinky. Jednoduše se hodí na všechny recepty u kterých je lahodné křupnutí klíčem k úspěchu. Mouku Babiččina volba na křehké pečivo koupíte například na kosik.cza na itesco.cz.

 

Ingredience

250 g hladké mouky na křehké pečivo Babiččina volba

60 g moučkového cukru

125 g másla

1 menší vejce

1 lžička vanilkového extraktu

+ tabulka kvalitní hořké čokolády na vaření

budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír

Postup

Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.

Druhý den si před pečením nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete při 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte oblíbené vzory. Pozor, pokud budete mít více vykrajovátek, udržujte podobnou velikost, aby byly sušenky stejnoměrně upečené.

Opatrně a s rozestupy pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce. Po upečení všech sušenek si připravte ve vodní lázni čokoládu. Jednotlivě v ní pak sušenky máčejte.

+ Navíc můžete ještě zdobit drcenými pistáciemi nebo mletým lyofilizovaným ovocem.

Sušenky, zejména v letním období, uchovávejte v chladu.

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora