GASTRO TIP: Nová restaurace Chateau Dobříš láká na mezinárodní kuchyni a gurmánské zážitky

4 min. čtení

V areálu zámku Dobříš se po kompletní rekonstrukci otevřela restaurace Chateau Dobříš. Za významného přispění majitelů zámku, rodiny Colloredo-Mannsfeld, s novým provozovatelem, v novém designu a jedinečným menu, které nabízí nevšední zážitky a chutě. Pestrá nabídka pokrmů potěší všechny mlsné jazýčky a v každém jídle se snoubí evropská kuchyně s asijskými prvky. Menu nové restaurace zahrnuje tradiční pokrmy v moderním pojetí, regionální produkty doplněné o exotické prvky i lahodné dezerty a pečivo z vlastní produkce. Každý den je připravené polední menu a večerní nabídka a la carte.

 

„Vytvořili jsme menu v konceptu mezinárodní kuchyně a pojali ho jako kombinaci lehkého fine-diningu a fusion. Všechna jídla ze stálého menu v sobě prolínají prvky z evropské a asijské kuchyně. Každý zákazník, který k nám přijde, se může těšit na gurmánský zážitek,” říká šéfkuchař Jan Procházka. Základ všech pokrmů tvoří české produkty od regionálních dodavatelů, které doplňují suroviny z asijské kuchyně – například japonské rýžové víno mirin, saké, fermentovaný salát kimchi nebo houba Koji. „To je velice unikátní surovina, kterou můžete fermentovat na sucho či na mokro a ona podle toho působí na danou ingredienci. Například dokáže perfektně zkřehčit maso a umocnit jeho autentickou chuť. V našem menu nabízíme steak z jelení svíčkové marinovaný v Koji s houbovým knedlíkem, omáčkou z jalovce a portského vína, smrkovým kaviárem a gelem z brusinek,” popisuje Procházka.

 

Moderní verze doznal například i oblíbený smažený sýr, který je připravený v krustě z fialových brambor, obalený v panko strouhance s voňavým Shichimi Togarashi kořením. Podává se s bramborovým pyré z kvalitnější odrůdy brambor, slaninovou majonézou a sýrovým nokem. Nápadité pojetí dostala například i tradiční šunková rolka, kterou doplňuje Bourbon, wasabi espuma, lanýžový kaviár a rybízový gel. „V nejbližší době začneme pro pokrmy odebírat čerstvou zvěřinu z místních lesů a ryby z místních sádek od produkce firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o.,” říká Procházka.

 

Součástí některých pokrmů je vlastní domácí pečivo, jako lahodné parmazánové bulky či bylinkové bagetky, které v restauraci sami pečou. Gastronomický zážitek z každé návštěvy umocní denně čerstvé domácí zákusky a dezerty v moderním provedení vlastních cukrářů. Zákazníci si je mohou vychutnat s výbornou kávou v přední části restaurace, kde je umístěna stylová kavárna.

Kompletní proměnou prošel nejen jídelní lístek zámecké restaurace, ale také interiér a vybavení kuchyně. Zámecký design s historickým odkazem podtrhují nápadité doplňky, vybavení v barvách rodiny Colloredo-Mannsfeld či autentické grafiky na stěnách. Pro soukromé oslavy, svatby, večírky a další příležitosti jsou v prostorách restaurace připravené dva slavnostní salonky. V letních měsících je pro zákazníky k dispozici příjemná venkovní zahrádka a zcela nově mají návštěvníci možnost zapůjčení piknikových košů. „Jsou uzpůsobené na romantické procházky, například v zámeckém francouzském parku, či na rodinný výlet. Do koše nachystáme vše, na co mají zákazníci chuť, včetně nápojů či lahve vína. V piknikovém koši nechybí deka, příbory a další nezbytnosti,” dodává Procházka.

 

V nejbližší době budou v nové restauraci připravovat také snídaně, včetně oblíbených dopoledních brunchů.

 

Otevřeno je denně, více informací a kompletní menu najdete na www.chateaudobris.eu.

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora