Léto chutná nejlépe v PAUL – francouzsky, jahodově a s noblesou

2 min. čtení

Slunečné dny, vůně dozrávajícího ovoce a chuť sladkého potěšení. Tak vypadá začátek léta ve francouzském pekařství PAUL, kde hrají hlavní roli čerstvé české jahody, neodolatelné dezerty a luxusní novinky.

Pokud hledáte něco skutečně výjimečného, potěší vás dvě prémiové speciality. Croissant Royal, královský croissant s pravým emmentálem a lanýžovým olejem je poctou francouzské klasice s noblesním twistem.

Éclair à la Dubaj – neodolatelně jemné odpalované těsto v sobě ukrývá vrstvu čokoládového a pistáciového krému. O jedinečný zážitek se postará pistáciový krém s křupavými kousky těsta kadayif. Ochutnejte opojně sladké spojení dvou světů.

V pekařství PAUL si v červnu můžete dopřát šťavnaté jahody z Kunratic, zakomponované do originálních receptur, které potěší nejen milovníky francouzské cukrařiny. Jemná pistáciová makronka ozdobená mascarpone krémem a kousky jahod je elegantní dezert jako stvořený pro letní odpoledne. Klasický máslový croissant plný vanilkového krému a čerstvých jahod si zamilujete na první zakousnutí.

 

K létu patří i osvěžení – a to přichází v překvapivé podobě, která okouzlila zákazníky pekařství PAUL již loni. Jahodové Iced Cappuccino kombinuje domácí jahodové pyré bez konzervantů s kávou a ledem – a výsledkem je nápoj, který si zamilujete hned po prvním doušku.

 

Vedle sladkých specialit nabízí PAUL i nové saláty – s kachním masem, mangem a granátovým jablkem nebo s kozím sýrem a červenou řepou – přinášejí dokonale vyvážené chutě a letní lehkost.

Léto zkrátka chutná nejlépe v PAUL. Stačí si vybrat, zavřít oči a nechat se přenést do světa, kde má každé sousto styl.

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora